Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Smaakvol, makkelijk te maken en heel veelzijdig, dat zijn curry’s. Heerlijk met mosselen, kip of garnalen bijvoorbeeld. Voeg currypasta, kokosmelk en wat groenten toe en je hebt een heerlijke maaltijd. Perfect voor de dagen waarop je niet veel tijd hebt, maar toch wat lekkers op tafel wilt zetten. Benieuwd hoe je mosselen kunt verwerken in een curry? Wij hebben vijf voorbeelden verzameld ter inspiratie:

Mosselcurry met geurige rijst

Makkelijker dan dit wordt het niet: groenten en smaakmakers aanfruiten, mosselen en kokosmelk toevoegen, even laten stoven en serveren met rijst of naanbrood. Super snel, super simpel, super lekker!

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Zeeuwse mosselen in gele curry

De zilte, zoete smaak van mosselen werkt goed met een pittige en kruidige curry. Dit recept is hier een goed voorbeeld van! De geurige gele currypasta en toegevoegde chilipeper maken van dit gerecht een echte knaller. En ook fijn: in minder dan een half uur staat er al een heerlijke pan eten op tafel. Maak af met lekker veel limoensap, peterselie of koriander en geniet!

Bereidingstijd: 25 minuten

 

Curry met mosselen, bloemkool en boontjes

Een standaard mosselpannetje is lekker, maar je kunt nog veel meer gerechten maken met deze heerlijke schelpdieren. Zo ook deze curry, die naast mosselen ook nog eens bomvol zit met groenten. Lekker én gezond dus! Enne.. ook nog eens snel klaar. Wat wil je nog meer?

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Zomerse mosselcurry met champignon 

Mosselen, gember, citroengras, rode peper, champignons… al die ingrediënten in één gerecht? Dat moet heerlijk worden! Deze curry is vol van smaak en je kunt er eindeloos mee variëren. Voeg al je restjes groenten toe en maak er je eigen versie van. Eet smakelijk!

Bereidingstijd: 25 minuten

 

Thaise mosselcurry

De Thaise keuken staat bekend om de vele curry’s, dus een echt Thais recept kon ook in deze lijst niet achterblijven. Dit supersnelle gerecht is perfect voor een drukke doordeweekse dag, maar maakt ook zeker indruk op een dinnerparty. De groene currypasta maakt ‘m niet te pittig, maar dit kan je natuurlijk naar eigen smaak aanpassen. Probeer het eens en geniet!

Bereidingstijd: 20 minuten