Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Risotto met vis of zeevruchten: een klassieke combinatie. Mosselen, gamba’s, zalm… loopt het water je al in de mond? In de acht recepten hieronder laten we zien op welke manieren je mosselen kunt verwerken in je risotto. Verrassend veel smaken komen voorbij! Het maken duurt van een risotto is helemaal niet moeilijk. Ga jij een van de recepten proberen te maken?

  1. Risotto met mosselen en cavolo nero

Een snel en makkelijk risottorecept voor doordeweeks: deze variant met mosselen en cavolo nero, ook wel palmkool genoemd. In minder dan een half uur klaar en heel erg smaakvol. Perfect voor doordeweeks dus. Klinkt top, toch? Eet smakelijk!

Bereidingstijd: 25 minuten

  1. Risotto met mosselen en courgette

Dit recept maak je met gekookte mosselen, perfect voor wanneer je nog wat restjes hebt liggen dus! En daardoor is het recept ook vrij snel te maken, wat natuurlijk ook heel prettig is voor wanneer je het druk hebt. Door er smaakmakers aan toe te voegen zoals salie en saffraan wordt het echt iets bijzonders. Super lekker!

Bereidingstijd: 45 minuten

  1. Mosselen tomatenrisotto

Zilte mosselen, zoete frisse tomaten en romige risotto zijn een match made in heaven. Door de toevoeging van citroen en peterselie maak je er een heerlijk geheel van, perfect voor een zwoele zomeravond bijvoorbeeld! Je waant je zo op vakantie wanneer je dit gerecht eet. Bonuspunten: hij staat al met een half uur op tafel! Probeer het ook en geniet.

Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Risotto met mosselen en groene groenten

Groene groenten zoals doperwten en courgette, en verse kruiden zoals bladselderij en peterselie maken van dit gerecht een echte gezonde topper. En dan hebben we het nog niet eens over de mosselen gehad! Die zijn natuurlijk de ster van dit recept. Net als bij andere recepten in deze lijst, kun je hier ook prima afwisselen met welke soorten groenten je gebruikt. Heb je nog iets anders liggen? Voeg dit vooral toe! Goed voor het milieu en de portemonnee, maar vooral gewoon heel erg lekker!

Bereidingstijd: 45 minuten

  1. Risotto met mosselen en venkel

Heb je nog mosselen over en heb je geen idee wat je moet maken? Probeer dan eens dit recept! Maak zelf bouillon met het mosselvocht en je gerecht wordt een echte smaakexplosie. Voeg groenten toe en je hebt een heerlijke risotto gemaakt. Dit recept bevat venkel, maar andere groenten passen er ook prima bij, dus maak vooral op wat je nog hebt liggen. Bon appétit!

Bereidingstijd: 45 minuten

  1. Saffraanrisotto met mosselen

Een soort paella, maar dan net even anders: deze heerlijke saffraanrisotto met mosselen. Dit gerecht is geurig, smaakvol en heel mooi om te zien. Perfect voor wanneer je indruk wilt maken tijdens een diner! Serveer met wat mooie mosselschelpen als garnering voor dat echte wauw effect. Succes gegarandeerd!

Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Mosselen, zuring en citroenrisotto

Frisse zuring en ziltige mosselen maken van dit gerecht een heerlijk geheel. Mocht je geen zuring kunnen vinden, dan kun je ook spinazie gebruiken. In dit recept maak je de bouillon zelf, maar wanneer je tijd wilt besparen kun je ook een bouillonblokje gebruiken. Probeer het recept ook eens en geniet van de heerlijke mosselen!

Bereidingstijd:

  1. Zeeuwse mosselrisotto met Hollandse garnalen

Fan van mosselen én Hollandse garnalen? Dan is deze risotto het recept voor jou. Heel simpel, maar heerlijk vol van smaak. Voeg eventueel nog groenten toe die je over hebt en maak er je eigen versie van. Wedden dat het een succes wordt?

Bereidingstijd: 40 minuten