Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Thaise mosselkoekjes met rode curry pasta en bosui door Luukskitchen

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg verse mosselen
  • 1/2 el rode curry pasta
  • 2 bosuitjes
  • 2 eieren
  • 30 ml plantaardige olie
  • Borrelhapje, Hoofdgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Borrelhapje, Hoofdgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Thaise mosselkoekjes met rode curry pasta en bosui door Luukskitchen

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg verse mosselen
  • 1/2 el rode curry pasta
  • 2 bosuitjes
  • 2 eieren
  • 30 ml plantaardige olie
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de kapotte schelpen of schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Kook in een wok gaar (totdat alle mosselen open zijn). Laat 5 min afkoelen en haal de mosselen uit de schelpen.
  3. Meng de rode curry pasta met de eieren. Dit gaat ‘t makkelijkst met een garde. Snijd de bosui in dunne ringen en meng erdoor. Hak de mosselen grof in een keukenmachine en roer door het eimengsel.
  4. Verhit 1 el olie in een koekenpan, vul 1 el met het mosselmengsel en druk in een rondje. Bak in 3 min gaar, keer om en bak vervolgens weer 3 min. Herhaal dit totdat alle viskoekjes gebakken zijn.Garneer met vers brood, een knoflooksaus, kruidenboter en eventueel een salade.

Variaties en meer:

  • Als je van meer pit houdt, dan kun je de rode curry pasta vervangen door een groene variant.
  • Voor dit recept heb je een krachtige keukenmachine nodig, maar een blender kan eventueel ook. Niet ideaal, maar je kunt de mosselen ook fijnsnijden met een koksmes.

Dit recept is gemaakt door Luuk’s kitchen. Lees de blog bij het recept hier.