Jonge Zeeuwse. met vierge van Pantelleria kappertjes
Ingrediënten (4 personen):- MOSSELEN
- 1 kg Jonge Zeeuwse Mosselen
- 1 ui
- 1 stuk selder
- 50 ml witte wijn
- 25 gr boter
- Peper
- VIERGE VAN KAPPERTJES
- 50 ml kruidenolie of olijfolie
- 1 eetlepel fijngesneden kappers
- Sap van een halve limoen
- 3 blaadjes fijngesneden kappertjesblad Pantelleria
- 12 gram kappertjesvocht
- 1 sjalot fijn gesneden
- 1 el fijngesneden bieslook
- 1 el fijngesneden peterseliestengels
- BEURRE BLANC KAPPERTJES
- 1 sjalot fijn gesneden
- 50 ml witte wijn
- 50 ml mosseljus
- 25 ml kappertjesvocht
- 25 ml witte wijnazijn
- 25 ml room
- 75 gr boter
Jonge Zeeuwse. met vierge van Pantelleria kappertjes
Ingrediënten (4 personen):- MOSSELEN
- 1 kg Jonge Zeeuwse Mosselen
- 1 ui
- 1 stuk selder
- 50 ml witte wijn
- 25 gr boter
- Peper
- VIERGE VAN KAPPERTJES
- 50 ml kruidenolie of olijfolie
- 1 eetlepel fijngesneden kappers
- Sap van een halve limoen
- 3 blaadjes fijngesneden kappertjesblad Pantelleria
- 12 gram kappertjesvocht
- 1 sjalot fijn gesneden
- 1 el fijngesneden bieslook
- 1 el fijngesneden peterseliestengels
- BEURRE BLANC KAPPERTJES
- 1 sjalot fijn gesneden
- 50 ml witte wijn
- 50 ml mosseljus
- 25 ml kappertjesvocht
- 25 ml witte wijnazijn
- 25 ml room
- 75 gr boter
Stap voor stap voorbereiden:
Mosselen
- Spoel de Jonge Zeeuwse Mosselen onder stromend water
- Snij de groenten fijn en doe samen met de boter in kookpot
- Voeg de mosselen toe
- Giet de witte wijn erbij en kruid af met peper
- Gaar de Jonge Zeeuwse Mosselen tot ze net opengaan op hoog vuur met deksel
- Haal de Jonge Zeeuwse Mosselen uit de schelp
- Zeef de bouillon en gebruik verder in de beurre blanc
- Steek de Jonge Zeeuwse Mosselen op een saté prikker
- En steek de bbq aan
Vierge van kappertjes
- Meng alle ingrediënten en zet koud weg
Beurre blanc kappertjes
- Stoof de sjalot aan en blus met witte wijn
- Reduceer tot de helft
- Voeg de witte wijnazijn, mosseljus en het kappertjesvocht toe
- Reduceer terug tot de helft
- Voeg de room toe en kook op
- Mix de koude boter erdoor
- Kruid af naar wens
Afwerking:
- Strijk de saté van Jonge Zeeuwse Mosselen kort in met geklaarde boter
- Leg ze kort op de bbq om wat rooksmaak te geven
- Schik in het bord
- Schuim de beurre blanc op met een staafmixer en lepel dit over de mosselen
- Werk aan tafel af met de vierge van kappertjes