Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

PERSBERICHT
Drie zondagen in september livestream
Bekende Nederlanders gaan #mosselchallenge aan

Shelly Sterk, Freddy Tratlehner (Vjèze Fur) en Nienke Plas gaan op drie zondagen in september de uitdaging aan om in 15 minuten elk een superlekker en verrassend mosselgerecht klaar te maken. Hun afwisselend door Dennis Weening en Resley Stjeward begeleide challenges zijn live te volgen op mosselen.nl. Wie zich vooraf via Mosselen.nl/mosselchallenge opgeeft ontvangt een reminder en kan bovendien zelf de ingrediënten in huis halen en zo vanuit de eigen keuken met Shelly, Freddy Tratlehner (Vjèze Fur) en Nienke meekoken.

Mosselen bereiden is zó eenvoudig dat Shelly, Freddy Tratlehner (Vjèze Fur) en Nienke tijdens hun 15 minuten durende kookopdracht extra uitdagingen krijgen voorgeschoteld. Grote vraag of zij ook dan nog hun mosselgerecht tot een goed einde weten te brengen. Benieuwd? Kijk elke zondag om 17.00 uur live mee hoe zij het er vanaf brengen! Het schema is als volgt:

Zondag 13 september, 17.00 uur – Shelly Sterk met co-host Dennis Weening
Zondag 20 september, 17.00 uur – Freddy Tratlehner (Vjèze Fur) met co-host Dennis Weening
Zondag 27 september, 17.00 uur – Nienke Plas met co-host Resley Stjeward

Mosselen zijn duurzaam
Met de #mosselchallenge wil de Nederlandse mosselsector in samenwerking met de Good Fish Foundation en met steun van de Europese Unie een nieuw en jonger publiek laten kennismaken met mosselen als het lekkerste slowfood. Mosselen eten is lekker, makkelijk, gezond én duurzaam. Mosselen mogen het MSC keurmerk voeren. Het kweken gebeurt dicht bij huis in de Oosterschelde en de Waddenzee, zonder dat enige toevoegingen nodig zijn. Voor de kweek worden geen chemicaliën, mest en antibiotica gebruikt, wat fijn is voor de zee. Kleine mosselen halen hun voedsel zelf uit het plankton in het water en groeien zo in twee jaar uit tot volwaardige schelpen. De CO2-voetafdruk van mosselen is hierdoor 6 keer zo laag als van garnalen of kip en maar liefst 8 keer lager dan van rundvlees.

Mosselen zijn gezond
Mosselen bevatten weinig calorieën (125 kcal per 100 gram) en zijn bij uitstek een bron van hoogwaardige eiwitten. Mosselen vormen bovendien een Omega 3 boost. Eén maaltijd voorziet in de behoefte voor een hele week. Mosselen zijn verder rijk aan mineralen als jodium, ijzer, fosfor en magnesium en vitaminen A, B2, B12 en E.

Mosselen zijn veel meer dan een mosselpan
Shelly Sterk, Vjèze Fur en Nienke Plas bereiden tijdens hun #mosselchallenge gerechten die anders zijn dan de traditionele mosselpan. Met mosselen kan namelijk héél veel meer. Er zijn zoveel verrassende manieren om makkelijk mosselen klaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan mosselen op Thaise wijze, pasta met mosselen of mosselen met spinazie en boschampignons.

Meld je aan voor de livestreams via mosselen.nl/mosselchallenge.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Nederlands Mosselbureau, Tilly Sintnicolaas of Dana Nijstad, tel. 070 – 385 18 02, mobiel 06-46611099 of per email: info@mosselbureau.nl