Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Kersvers Nederlands kampioen mountainbike Milan Vader zet zich in voor de Zeeuwse mossel

Als geboren Zeeuw gaat de Nederlands kampioen mountainbike 2020 Milan Vader helpen de Zeeuwse mossel verder onder de aandacht te brengen van een jong, sportief publiek. Bij veel van hen is onvoldoende bekend dat mosselen eten lekker, makkelijk, duurzaam én gezond is. In drie video’s van één minuut neemt Milan ons daarom mee naar zijn roots in Zeeland, de Oosterschelde en de daar gekweekte Zeeuwse mosselen. “Het mooie aan mosselen is dat ze puur natuur zijn. De smaak is super en je hoeft geen chef te zijn om ze te kunnen bereiden”, aldus Milan Vader.

Kijk hier de eerste video van Milan Vader

Milan Vader is op zaterdag 26 september 2020 voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen mountainbike geworden. Op 10 oktober vertegenwoordigt hij Nederland op het WK in Oostenrijk, een week later, op 17 oktober, gevolgd door deelname aan het EK in Zwitserland. In 2021 hoopt hij op de Olympische Spelen in Tokio de strijd aan te gaan voor een medaille.

Superfood
Mosselen zijn superfood. Zij bevatten weinig calorieën (125 kcal per 100 gram) en zijn bij uitstek een bron van hoogwaardige eiwitten. Goede voeding heeft een sporter nodig om te herstellen van zware trainingsarbeid. Mosselen vormen bovendien een Omega 3 boost. Eén maaltijd voorziet in de behoefte voor een hele week. Mosselen zijn verder rijk aan mineralen als jodium, ijzer, fosfor en magnesium en vitaminen A, B2, B12 en E.

Noot voor de redactie: Video 2 en 3 met Milan Vader verschijnen op 7 en 14 oktober 2020 op de social media kanalen en youtube van Mosselen. Zo uit Zeeland. Mocht u deze als redactie nu al willen zien, dan kunt u contact opnemen met het Nederlands Mosselbureau.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Nederlands Mosselbureau, Tilly Sintnicolaas of Dana Nijstad, tel. 070 – 3851802, mobiel 06-46611099 of per email: info@mosselbureau.nl