Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

#mosselchallenge 2021
1 recept, 15 minuten, 3 challenges

Is het klaarmaken van mosselen echt zo makkelijk?
In de #mosselchallenge dagen we drie influencers uit!
In 15 minuten mosselen bereiden en 3 challenges uitvoeren.
Gaat dat lukken?

#mosselchallenge 2021
1 recept, 15 minuten, 3 challenges

Is het mosselen klaarmaken echt zo makkelijk?
In de #mosselchallenge dagen we drie influencers uit!
In 15 minuten mosselen bereiden en 3 challenges uitvoeren.
Gaat dat lukken?

Drie bekende influencers gaan de #mosselchallenge aan!

Mosselen?! Easypeasy in 15 minuten! Donnie, Katja Schuurman en Eline de Munck gaan onder begeleiding van Dennis Weening de #mosselchallenge aan.
Lukt het om binnen de tijd ook nog drie opdrachten te doen? Benieuwd? Bekijk de video’s hoe zij het ervan af hebben gebracht!

Volg ons op Facebook, Instagram of YouTube en blijf op de hoogte van de #mosselchallenge.

Drie bekende influencers gaan de
#mosselchallenge aan!

Donnie, Katja Schuurman en Eline de Munck gaan in september de #mosselchallenge aan. Onder begeleiding van Dennis Weening proberen zij binnen 15 minuten een mosselgerecht op tafel toveren. Lukt het ze om binnen 15 minuten een spectaculair lekker mosselgerecht op tafel te zetten en 3 challenges uit te voeren?

Volg ons op Facebook, Instagram of YouTube en blijf op de hoogte van de #mosselchallenge.

Dennis Weening
Host van de Mosselchallenge

Actrice en presentatrice Katja Schuurman

Rapper Donnie

Vlaams multitalent Eline de Munck

Ontdek het recept van Katja Schuurman:

Ontdek het recept van Donnie:

Ontdek het recept van Eline de Munck:

Bekijk hier alle afleveringen!

Bekijk hier de aflevering van Katja Schuurman:

Ontdek het recept van Katja:

Bekijk hier de aflevering van Donnie:

Ontdek het recept van Donnie:

Bekijk hier de aflevering van Eline de Munck terug:

Ontdek het recept van Eline de Munck:

Mosselen. Zo makkelijk, zo lekker en zo duurzaam

Als we het hebben over voedsel uit de zee, dan is er bijna geen beter product om te eten dan de mossel. De mossel wordt gekweekt in de Waddenzee en Oosterschelde en haalt al zijn voedsel hier vandaan. De mossel hoeft niet gevoerd te worden en mede daardoor is zijn CO2 voetafdruk 6x zo laag als die van garnalen of kip en maar liefst 8 keer lager dan die van rundvlees. Er wordt voor de kweek geen gebruik gemaakt van chemicaliën, mest en antibiotica wat fijn is voor de zee.

De mosselkweek staat onder goed beheer, waardoor hij niet is overbevist en er altijd genoeg mosselen over blijven voor de vogelsoorten die er van afhankelijk zijn. Mosselen staan daarom ook in het groen op de VISwijzer van de Good Fish Foundation. Ook dragen alle mosselen het MSC label voor een duurzame visserij. Kies dus eens voor mosselen in plaats van gamba´s of tonijn. Zo maak je niet alleen een duurzame keuze, maar steun je ook de Nederlandse mosselvissers- en kwekers om steeds duurzamer te kweken.

In 15 min. klaar

Makkelijk

Lekker

Gezond

Duurzaam

Superlekkere mosselrecepten

Je kunt eindeloos variëren met Zeeuwse mosselen.
We hebben een aantal lekkere recepten voor je geselecteerd:

Superlekkere mosselrecepten

Je kunt eindeloos variëren met Zeeuwse mosselen. We hebben een aantal lekkere recepten voor je geselecteerd: