Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

#mosselchallenge
1 recept, 15 minuten, 3 enveloppen 

Mosselen klaarmaken is heel makkelijk.
In de #mosselchallenge dagen we drie BN’ers uit!
In 15 minuten mosselen bereiden en 3 challenges uitvoeren.
Gaat dat lukken?

Hoe werkt de #mosselchallenge?

Shelly Sterk, Vjèze Fur en Nienke Plas gaan op drie zondagen in september om 17:00 uur de uitdaging aan om in 15 minuten elk een superlekker en verrassend mosselgerecht klaar te maken. Hun afwisselend door Dennis Weening en Resley Stjeward begeleide challenges zijn live te volgen.

Wie zich vooraf via opgeeft ontvangt een reminder en kan bovendien zelf de ingrediënten in huis halen en zo vanuit de eigen keuken met Shelly, Vjèze Fur en Nienke meekoken.

Terugkijken & koken

Bekijk hier de aflevering van Shelly Sterk terug:

Ontdek het recept van Shelly Sterk:

Bekijk hier de aflevering van Vjèze Fur terug:

Ontdek het recept van Vjèze Fur:

Bekijk hier de aflevering van Nienke Plas terug:

Ontdek het recept van Nienke Plas:

Mosselen. Zo makkelijk, zo lekker en zo duurzaam

Als we het hebben over voedsel uit de zee, dan is er bijna geen beter product om te eten dan de mossel. De mossel wordt gekweekt in de Waddenzee en Oosterschelde en haalt al zijn voedsel hier vandaan. De mossel hoeft niet gevoerd te worden en mede daardoor is zijn CO2 voetafdruk 6x zo laag als die van garnalen of kip en maar liefst 8 keer lager dan die van rundvlees. Er wordt voor de kweek geen gebruik gemaakt van chemicaliën, mest en antibiotica wat fijn is voor de zee.

De mosselkweek staat onder goed beheer, waardoor hij niet is overbevist en er altijd genoeg mosselen over blijven voor de vogelsoorten die er van afhankelijk zijn. Mosselen staan daarom ook in het groen op de VISwijzer van de Good Fish Foundation. Ook dragen alle mosselen het MSC label voor een duurzame visserij. Kies dus eens voor mosselen in plaats van gamba´s of tonijn. Zo maak je niet alleen een duurzame keuze, maar steun je ook de Nederlandse mosselvissers- en kwekers om steeds duurzamer te kweken.

Keurmerken

In 15 min. klaar

Makkelijk

Lekker

Gezond

Duurzaam

Superlekkere mosselrecepten

Je kunt eindeloos variëren met Zeeuwse mosselen.
We hebben een aantal lekkere recepten voor je geselecteerd: