Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen met…

Mosselen klaarmaken moeilijk? Helemaal niet!
Dat laten 3 bekende koppels zien in de serie Mosselen Met…

In “Mosselen met…” maken foodinfluencers Jelle, Nick en Freddy hun favoriete mosselrecept klaar. Lukt het Saartje, Saar en Dennis deze heerlijke mosselgerechten ook te maken? Zonder recept! Zij krijgen maar één tip: Kook de mosselen tot ze open gaan, dan zijn ze klaar!

Mosselen met…

Mosselen klaarmaken moeilijk? Helemaal niet!
Dat laten 3 bekende koppels zien in de serie Mosselen Met…

In “Mosselen met…” maken foodinfluencers Jelle, Nick en Freddy hun favoriete mosselrecept klaar. Lukt het Saartje, Saar en Dennis deze heerlijke mosselgerechten ook te maken? Zonder recept! Zij krijgen maar één tip: Kook de mosselen tot ze open gaan, dan zijn ze klaar!

Mosselen met… deze 6 influencers

Bekende Vlamingen Jelle Beeckman & Saartje Vandendriessche en Bekende Nederlanders Nick Toet & Saar Koningsberger en Vjeze fur & Dennis Weening gaan de uitdaging aan!

Volg ons op FacebookInstagram of en blijf op de hoogte van #mosselenmet…

Mosselen met… deze 6 influencers

Bekende Vlamingen Jelle Beeckman & Saartje Vandendriessche en Bekende Nederlanders Nick Toet & Saar Koningsberger en Vjeze fur & Dennis Weening gaan de uitdaging aan!

Volg ons op FacebookInstagram of en blijf op de hoogte van #mosselenmet…

The Messy Chef: Jelle Beeckman & Saartje Vandendriessche

Nick Toet & Saar koningsberger

Vjèze Fur & Dennis Weening

Bekijk hier de video’s van Jelle en Saartje:

Bekijk hier de video’s van Vjeze Fur en Dennis:

Bekijk hier de video’s van Nick en Saar:

Mosselen. Zo makkelijk, zo lekker en zo duurzaam

Als we het hebben over voedsel uit de zee, dan is er bijna geen beter product om te eten dan de mossel. De mossel wordt gekweekt in de Waddenzee en Oosterschelde en haalt al zijn voedsel hier vandaan. De mossel hoeft niet gevoerd te worden en mede daardoor is zijn CO2 voetafdruk 6x zo laag als die van garnalen of kip en maar liefst 8 keer lager dan die van rundvlees. Er wordt voor de kweek geen gebruik gemaakt van chemicaliën, mest en antibiotica wat fijn is voor de zee.

De mosselkweek staat onder goed beheer, waardoor hij niet is overbevist en er altijd genoeg mosselen over blijven voor de vogelsoorten die er van afhankelijk zijn. Mosselen staan daarom ook in het groen op de VISwijzer van de Good Fish Foundation. Ook dragen alle mosselen het MSC label voor een duurzame visserij. Kies dus eens voor mosselen in plaats van gamba´s of tonijn. Zo maak je niet alleen een duurzame keuze, maar steun je ook de Nederlandse mosselvissers- en kwekers om steeds duurzamer te kweken.

In 15 min. klaar

Makkelijk

Lekker

Gezond

Duurzaam

Superlekkere mosselrecepten

Je kunt eindeloos variëren met Zeeuwse mosselen.
Bekijk hier de heerlijk en makkelijke recepten die de food influencers hebben gemaakt:

Mosselen op Griekse wijze met Ouzo en feta

Gekookte mosselen in witbier

Mosselen met appel, venkel en Sake

Mosselen op Griekse wijze met Ouzo en feta

Gekookte mosselen in witbier

Mosselen met appel, venkel en Sake

Zin in nog meer mossel-inspiratie?

Bekijk hier de #Mosselchallenge van vorig jaar waarin Donnie, Katja Schuurman en Eline de Munck onder begeleiding van Dennis Weening de uitdaging aangaan om een makkelijk mosselrecept in 15 minuten klaar te maken: