Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Boterham met mosselen en tomatentartaar

Ingredi├źnten (4 personen):
  • 500 g mosselen
  • 75 ml witte wijn
  • 1/2 bosje bladselderij
  • 1 augurk
  • 1 el peterselie of munt, fijngehakt
  • 1 klein sjalotje, fijngesnipperd
  • 3 el mayonaise
  • 50 ml witte wijn
  • 2 trostomaten
  • 2 semi-gedroogde tomaten in olie (pot)
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl kappertjes, fijngehakt
  • 4 dikke, handgesneden plakken zuurdesem- of vloerbrood
  • 50 g bladsla melange
  • 1/2 rode ui, in ringen
  • Lunchgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelp.
  2. Snijd de augurk in piepkleine blokjes. Meng de augurk, de kruiden en het sjalotje door de mayonaise. Verdun met de witte wijn en breng de kruidensaus op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Hak de gedroogde tomaat klein en meng met de mosterd en de kappertjes door de blokjes tomaat. Breng de tomatentartaar op smaak met zout en peper.
  4. Leg het brood op 4 borden. Verdeel er de slamelange, de uiringen, de tomatentartaar en de mosselen over. Serveer met het kruidensausje.

    Tip Tomatentartaar met mosselen en een fijne salade is ook een heerlijk voorgerecht!