Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Broccoliquiche met mosselen

Ingrediënten (4 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 125 ml visbouillon (van tablet)
  • 2 blaadjes laurier
  • 700 g broccoli, in roosjes
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 1 grote beker crème fraîche (200 g)
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 50 g walnoten, grof gebroken
  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de mosselen met de visbouillon en laurier in een pan. Leg er de mosselen op. Leg de deksel op de pan en breng aan de kook. Kook de mosselen 6-8 min., of tot alle mosselschelpen open staan.
  2. Kook de broccoliroosjes in 6 min. beetgaar. Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC. Bekleed een ingevette quiche- of lage taartvorm (24 cm ø) met het deeg. Klop de crème fraîche met de kaas door de eieren. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken. Verdeel de broccoli over de deegbodem.
  3. Haal de mosselen uit de schelp – gooi mosselen die gesloten blijven weg! Leg de mosselen tussen de broccoli. Strooi er de walnoten over. Schenk het eimengsel over de quichevulling. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

    Tip Geef er nog een groene salade met Dijon-vinaigrette.

    Slanktip
     Neem deeg voor hartige taart (diepvries) en vervang de crème fraîche en de kaas door zuivelspread light met kruiden.