Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Broodje mosselsalade

Ingrediënten (4 personen):
  • 500 g mosselen
  • 75 ml witte wijn
  • 1/2 bosje bladselderij
  • 4 eieren
  • 2 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • 1 tl kerriepoeder
  • 4 harde broodjes naar keuze
  • 4-8 blaadjes kropsla
  • 2 el tuin- of rucolakers, van het bed geknipt
  • Lunchgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelp.
  2. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze onder stromend water schrikken en pel de eieren. Snijd de eieren met een eiersnijder of met de hand fijn.
  3. Meng de mayonaise met de crème fraîche en de kerriepoeder. Meng voorzichtig het ei en de mosselen erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de broodjes open. Beleg ze met de kropsla en een flinke lepel mosselsalade. Strooi er de tuin- of rucolakers over.

    Tip Serveer de mosselsalade ook eens als borrelhapje in kleine knapperige kropslablaadjes.