Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Bruschetta met mosselen

Ingrediƫnten (4 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 150 ml droge witte wijn
  • 250 g romaatjes
  • 1 zakje mini-mozzarella (150 g), uitgelekt en gehalveerd
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 4 sneden stevig (zuurdesem)brood
  • 1 teen knoflook, gehalveerd
  • 2 el basilicum, kleine blaadjes of in reepjes
  • Lunchgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de wijn met de mosselen in een ruime pan. Bestrooi royaal met peper. Leg de deksel op de pan en breng aan de kook. Stoom de mosselen 6-8 min., of tot alle mosselschelpen open staan.
  2. Halveer of snijd de tomaatjes intussen in vieren. Meng de tomaat met de mozzarella en de olijfolie. Haal de mosselen uit de schelp – gooi mosselen die gesloten blijven weg! Schep de mosselen door het tomatenmengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Rooster het brood in een grillpan, droge koekenpan of broodrooster aan beide kanten goudbruin en krokant. Wrijf het brood in met het snijvlak van een half knoflookteentje. Schep er de tomaatjes met de mosselen op. Strooi er de basilicum over.

    Tip Vervang de tomaatjes door gegrilde plakjes courgette