Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Cajun mosselen met worst

Ingrediënten (4 personen):
  • 2 kg panklare mosselen
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 el cajunkruiden
  • 2 (runder)braadworsten
  • 4 trostomaten
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 blik kidneybonen (400 g)
  • 2 lente-uitjes
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • grote wok
  • cajun, Hoofdgerecht, vlees
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • cajun, Hoofdgerecht, vlees, cajun, Hoofdgerecht, vlees
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Cajun mosselen met worst

Ingrediënten (4 personen):
  • 2 kg panklare mosselen
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 el cajunkruiden
  • 2 (runder)braadworsten
  • 4 trostomaten
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 blik kidneybonen (400 g)
  • 2 lente-uitjes
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • grote wok

Controleer de mosselen. Verwijder de schelpen die stuk zijn of die na een tik niet sluiten.

Snij de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in de wok en roerbak de ui, knoflook en cajunkruiden 1 min. op hoog vuur.

Snij de braadworsten in dikke schuine plakken, voeg toe en roerbak nog 5 min.

Snij de tomaten in partjes. Verwijder de groene steelaanzet van de puntpaprika’s, snij de zaadlijsten eruit en snij ze in ringen.

Voeg de mosselen, tomaten en paprika toe en roerbak op hoog vuur 6-8 minuten of tot alle schelpen open zijn.

Snij de lente-ui in schuine ringetjes. Voeg de uitgelekte, afgespoelde kidneybonen toe en schep nog 1 minuut om.

Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de lente-ui. Lekker met stokbrood of rijst.

 

NB Let op of er zout in de cajunkruiden zit. Voeg in dat geval geen extra zout toe.