Chili met mosselen
Ingrediënten (4 personen):- 1 kg mosselen
- 300 g witte rijst
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 rode en/of gele paprika, in reepjes
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl chilipoeder
- 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
- 2 blikken kidneybonen (à 400 g), uitgelekt
- 2 el muntblaadjes
- 150 ml Griekse yoghurt of zure room
Chili met mosselen
Ingrediënten (4 personen):- 1 kg mosselen
- 300 g witte rijst
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 rode en/of gele paprika, in reepjes
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl chilipoeder
- 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
- 2 blikken kidneybonen (à 400 g), uitgelekt
- 2 el muntblaadjes
- 150 ml Griekse yoghurt of zure room
Stap voor stap voorbereiden:
- Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
- Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui met de knoflook. Bak de paprika 2 min. mee. Schep er de komijn en de chilipoeder door.
- Voeg de blikken tomaat toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Kook de saus 5 min. op matig vuur.
- Schep de bonen door de tomatensaus. Leg de mosselen in de pan. Stoof de mosselen 8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Schep om en breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de chili met de muntblaadjes. Serveer met de rijst en een flinke lepel yoghurt of zure room.Tip Lekker met parten ijsbergsla met yoghurtdressing.