Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Chili met mosselen

Ingrediënten (4 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 300 g witte rijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode en/of gele paprika, in reepjes
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 2 blikken kidneybonen (à 400 g), uitgelekt
  • 2 el muntblaadjes
  • 150 ml Griekse yoghurt of zure room
  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  2. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui met de knoflook. Bak de paprika 2 min. mee. Schep er de komijn en de chilipoeder door.
  3. Voeg de blikken tomaat toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Kook de saus 5 min. op matig vuur.
  4. Schep de bonen door de tomatensaus. Leg de mosselen in de pan. Stoof de mosselen 8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Schep om en breng op smaak met zout en peper.
  5. Bestrooi de chili met de muntblaadjes. Serveer met de rijst en een flinke lepel yoghurt of zure room.

    Tip Lekker met parten ijsbergsla met yoghurtdressing.