Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Couscous met mosselen en zelfgemaakte knoflooksaus

Ingrediënten (4 personen):
  • 1 kleine spitskool
  • 200 g couscous
  • 2 rode uien
  • 3 el olijfolie
  • 2 el ras el hanout (Jonnie Boer voor Euroma)
  • 200 g couscous
  • 2 kg panklare mosselen
  • 3 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • ½ teen knoflook
  • 15 g platte peterselie
  • 15 g dille
  • 2 citroenen
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • grote wok
  • couscous, Hoofdgerecht, oven
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • couscous, Hoofdgerecht, oven, couscous, Hoofdgerecht, oven
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Couscous met mosselen en zelfgemaakte knoflooksaus

Ingrediënten (4 personen):
  • 1 kleine spitskool
  • 200 g couscous
  • 2 rode uien
  • 3 el olijfolie
  • 2 el ras el hanout (Jonnie Boer voor Euroma)
  • 200 g couscous
  • 2 kg panklare mosselen
  • 3 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • ½ teen knoflook
  • 15 g platte peterselie
  • 15 g dille
  • 2 citroenen
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • grote wok

Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 20 minuten

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snij de spitskool in 8 parten, verwijder de harde kern maar laat de parten aan elkaar.

Snij de uien ook in parten.

Verdeel de groente over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel ras el hanout en peper en zout naar smaak. \

Rooster de spitskool en ui in ca. 20 min. beetgaar.

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Controleer de mosselen. Verwijder de schelpen die stuk zijn of die na een ferme tik niet sluiten. Verhit de rest van de olijfolie en ras el hanout in de wok.

Voeg de mosselen toe en roerbak op hoog vuur 6-8 minuten of tot alle schelpen open zijn. Leg indien nodig een deksel op de wok.

Roer ondertussen de mayonaise los met de yoghurt. Pers de knoflook erboven en snij de peterselie fijn. Roer een derde van de peterselie door de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout. Hak de dille fijn.

Roer de couscous op een grote schaal los met een vork. Rasp de gele schil van een citroen boven de couscous. Schep een derde van de peterselie en de helft van de dille door de couscous.

Breng op smaak met zout en peper, citroensap en 2-3 eetlepels kookvocht van de mosselen.

Giet de mosselen af, haal ze uit de schelpen en verdeel ze over de couscous.

Verdeel de spitskool en de uien erover en bestrooi met de rest van de groene kruiden. Snij de andere citroen in partjes. Serveer de couscous met de knoflooksaus en de partjes citroen.