Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Crostini met mosselen

Ingrediënten (8 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 150 ml witte wijn
  • 1 bosje bladselderij
  • 1 stokbrood, in sneetjes
  • 1 bos basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • ca. 75 ml extra vierge olijfolie
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 g kerstomaatjes, in partjes
  • - staafmixer of keukenmachine
  • Amuse of borrelhapje
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelp.
  2. Rooster het stokbrood in een broodrooster, droge koekenpan of in een warme oven (200 ºC) goudbruin en krokant.
  3. Houd wat (kleine) basilicumblaadjes apart voor de garnering. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine de rest van de basilicum met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie tot een smeuïge pasta. Meng er de kaas door. Breng de pesto op smaak met zout en peper.
  4. Besmeer de crostini met de pesto. Verdeel de mosselen en de tomaatjes over de crostini en strooi er de apart gehouden basilicum over.

    Tip Vervang voor rucolapesto de basilicum door 1/2 zak rucola (à 75 g). Rode pesto maak je met zongedroogde tomaten op olie (uit een potje).