Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Fruit de mer plateau met Zeeuwse mosselen, vongole en gamba’s door Luukskitchen

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 200 gr scheermessen
  • 200 gr vongole
  • 12 gekookte garnalen met kop
  • 200 gr verse coquilles
  • 1 bio citroen
  • 1 bakje zeewiersalade (wakame)
  • 1 el ongezouten roomboter
  • 3 el mayonaise bio
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 zak crushed ice
  • Optioneel: cressen en zeebanaan en oesters.
  • Borrelhapje, Lunchgerecht, Tapas
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Borrelhapje, Lunchgerecht, Tapas, Borrelhapje, Lunchgerecht, Tapas
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Fruit de mer plateau met Zeeuwse mosselen, vongole en gamba’s door Luukskitchen

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 200 gr scheermessen
  • 200 gr vongole
  • 12 gekookte garnalen met kop
  • 200 gr verse coquilles
  • 1 bio citroen
  • 1 bakje zeewiersalade (wakame)
  • 1 el ongezouten roomboter
  • 3 el mayonaise bio
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 zak crushed ice
  • Optioneel: cressen en zeebanaan en oesters.
  1. Was de mosselen onder stromend water. Verwijder eventueel kapotte schelpen en kook in 7 min gaar. De mosselen moeten openstaan.
  2. Was de scheermessen en vongole heel goed, zodat het zand goed wegspoelt. Bak in een grote pan met de olie en zorg dat de schelpen gaan openstaan. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de coquilles 3 min per kant op middelhoog vuur.
  4. Snijd de citroen in parten, verdeel het ijs over een brede schaal en leg de zeewiersalade en coquilles in aparte bakjes. Gebruik eventueel een coquille schelp.
  5. Leg in delen de mosselen, vongole, gamba’s en scheermessen op het ijs en garneer eventueel met cressen en zeebanaan.

Variaties en meer:

In plaats van mayonaise kun je ook kiezen voor citroenmayonaise of remouladesaus. Lekker om de Zeeuwse mosselen in te dippen.

Ook lekker met zalm- en tonijnsashimi. Dit maakt de fruit de mer plate met mosselen ook net wat kleurrijker.

Marineer de mosselen eventueel met een gesneden wortel, 2 tenen knoflook en 1 sjalot. Vaak heb je deze basisingrediënten al in huis.

Dit recept is gemaakt door LuuksKitchen.