Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Gekookte mosselen in een currysaus door Food from ClaudNine

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 el zonnebloemolie
  • 3 el currypasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 kilo mosselen, schoongemaakt
  • Stokbrood
  • Borrelhapje, Lunchgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Borrelhapje, Lunchgerecht, Borrelhapje, Lunchgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Gekookte mosselen in een currysaus door Food from ClaudNine

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 el zonnebloemolie
  • 3 el currypasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 kilo mosselen, schoongemaakt
  • Stokbrood

Currysaus

Je mosselen in een currysaus gaar stomen, zorgt voor een heerlijke kruidige mossel en de saus kan je gebruiken om je brood in te dippen. Je kunt je favoriete currypasta hiervoor gebruiken, dit zorgt er ook nog eens voor dat je mosselen lekker snel klaar zijn.

  1. Verhit de olie in een hoge pan en fruit de currypasta even aan tot het lekker geurt. Voeg dan de kokosmelk toe en roer door totdat alles gemengd is.
  2. Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of die na een tik niet sluiten.
  3. Voeg de mosselen toe aan de currysaus en laat met deksel op de pan 3 à 5 minuten gaar stomen. Hussel af en toe door.

Dien direct op met stokbrood om in de saus te dippen.

Dit recept is gemaakt door Food from ClaudNine. Lees de hele blog bij dit recept hier.