Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Gekookte mosselen met Riesling en roomsaus

Ingrediënten (2 personen):
  • Voor de saus:
  • 1 sjalotje
  • 20 g boter
  • 20 g bloem
  • 2 dl visbouillon
  • 1 dl kookroom
  • 1 tl mosterd
  • Voor de mosselen:
  • 2 kg mosselen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 takjes peterselie
  • 1 stengel bleekselderij
  • Duitse Riesling
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Voor de Saus: Snipper het sjalotje en fruit het in de boter. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel 1 minuut onder voortdurend omscheppen garen. Giet de visbouillon en de room erbij en roer tot de saus kookt en bindt. Laat ca. 5 minuten zachtjes koken en voeg de mosterd toe. Voeg bouillon toe als de saus te dik wordt.

Voor de Mosselen: Spoel de mosselen af. Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen. Snijd de prei en de uien in dunne ringen. Snijd de bleekselderij in plakjes en hak de peterselie. Doe deze groenten samen met een glas Riesling in een ruime kookpan. Leg de mosselen er boven op, sluit de pan en breng aan de kook. Kook de mosselen op hoog vuur in 5 tot 8 minuten gaar. Schud ze tijdens het koken af en toe om. Serveer met de warme roomsaus, Franse frietjes of stokbrood en een fles gekoelde Duitse Riesling.