Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Indiase mosselpan

Ingrediënten (4 personen):
  • 4 kg mosselen
  • 200 g broccoliroosjes
  • 3 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el milde Indiase currypasta (pot)
  • 1 rode paprika, in repen
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 el munt, grofgehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Kook de broccoliroosjes 3 min. in water met zout en giet af.
  2. Verhit in een ruime hoge pan de olie. Fruit de ui. Schep de currypasta, de paprika en de broccoli erdoor. Schenk de kokosmelk in de pan.
  3. Leg de mosselen op de broccoli en maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
  4. Serveer de mosselen, bestrooid met munt, in het kookvocht. Lekker met ovenwarm naan (brood).

    Tip Vervang de broccoli door sugar snaps of peultjes.