Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Klassieke mosselpan

Ingrediƫnten (2 personen):
  • 2 kg mosselen
  • 1 prei
  • 1 uien
  • paar takjes bladselderij
  • 1 laurierblaadjes
  • 1 glas droge witte wijn
  • Hoofdgerecht, klassiek, mosselpan
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, klassiek, mosselpan, Hoofdgerecht, klassiek, mosselpan
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Klassieke mosselpan

Ingrediƫnten (2 personen):
  • 2 kg mosselen
  • 1 prei
  • 1 uien
  • paar takjes bladselderij
  • 1 laurierblaadjes
  • 1 glas droge witte wijn

Spoel de mosselen af. Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen.

Snijd de prei en de uien in dunne ringen.

Snijd de (blaadjes van de) bladselderij grof.

Was de groenten.

Spoel de mosselen kort onder stromend water en verwijder daarbij de eventueel kapotte exemplaren of open mosselen die na een tik niet sluiten.

Doe de mosselen met de gesneden groente in een ruime kookpan.

Voeg de wijn toe, sluit de pan en breng aan de kook.

Kook de mosselen op hoog vuur in 5 tot 8 minuten gaar.

Schud ze tijdens het koken af en toe om.

 

TIP Serveer de mosselen met stokbrood en verschillende sausjes, bijvoorbeeld remouladesaus: Meng 4 el mayonaise met 1 fijngesneden hardgekookt ei, 2 augurkjes, 1 el kappertjes, 1 takje fijngesneden peterselie, 1 takje fijngesneden dragon en een tl mosterd. Lees hier nog meer recepten voor mosselsausjes en dips.