Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

makkelijke mosselen met kruidenboter – Mosselen uit de oven door Myfoodblog

Ingrediënten (2 personen):
  • 2kg Zeeuwse mosselen
  • 1 wortel
  • 100 ml groentebouillon
  • Voor de kruidenboter (of gebruik kant-en-klare kruidenboter)
  • 100 gram roomboter of plantaardige boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1 tl verse platte peterselie
  • 1/4 tl grof zeezout
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

makkelijke mosselen met kruidenboter – Mosselen uit de oven door Myfoodblog

Ingrediënten (2 personen):
  • 2kg Zeeuwse mosselen
  • 1 wortel
  • 100 ml groentebouillon
  • Voor de kruidenboter (of gebruik kant-en-klare kruidenboter)
  • 100 gram roomboter of plantaardige boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1 tl verse platte peterselie
  • 1/4 tl grof zeezout
  1. Maak eerst de kruidenboter (of gebruik kant-en-klare kruidenboter). Laat de boter op kamertemperatuur komen. Hak de knoflook fijn en klop door de boter, samen met het zout en de kruiden. Leg op plasticfolie en rol er een soort ‘worst’ van. Leg tot gebruik in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Maak de mosselen schoon. Check of er gebroken schelpen tussen zitten. Deze gooi je weg.
  4. De mosselen die dicht en heel zijn, kun je gebruiken. Is de mossel nog open? Tik dan tegen het aanrechtblad aan. Gaat ‘ie dicht? Dan kun je hem ook gebruiken. Blijft de mossel open staan? Dan gooi je hem weg. Sommige mosselen hebben ‘baarden’. Dat zijn een soort stukjes ‘haar’. Deze kun je wegsnijden of wegtrekken met je handen.
  5. Doe de mosselen in een groot vergiet en spoel ze goed af met koud water. Zorg ervoor dat al het zand wordt weggespoeld.
  6. Snijd de wortel in schijfjes van circa 1 centimeter dik. Giet de bouillon op de bodem van de schaal. Leg hier de schone mosselen op, gevolgd door de wortel. Snijd de kruidenboter in schijfjes van circa 2 centimeter en leg dit op de mosselen. Dek de schaal losjes af met aluminiumfolie (let op dat de mosselschelpen open komen te staan en dus ruimte nodig hebben).
  7. Bak de mosselen in circa 15 minuten gaar. De mosselen zijn klaar om te eten als alle schelpen open staan. Staan ze nog niet open? Bak ze dan nog enkele minuten. Gooi de schelpen die dicht blijven weg. Serveer met stokbrood en extra kruidenboter.

Dit recept is gemaakt door Myfoodblog. Lees de blog geschreven bij dit recept hier.