Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mediterrane spaghetti

Ingrediënten (2 personen):
  • 500 g mosselen
  • 150 g spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • ½-1 rode peper, zaadjes verwijderd, in reepjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 bosje platte peterselie, grof gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mediterrane spaghetti

Ingrediënten (2 personen):
  • 500 g mosselen
  • 150 g spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • ½-1 rode peper, zaadjes verwijderd, in reepjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 bosje platte peterselie, grof gehakt
  1. Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de rode peper en de knoflook 1 min. Voeg de mosselen toe. Schenk de wijn in de pan. Bak de mosselen 5 min. of tot alle schelpen openstaan. Giet de spaghetti af. Meng met de peterselie en peper naar smaak door de mosselen. Schep in 2 (pasta)borden. Lekker met een salade van rucola, kers-tomaatjes en geroosterde pijnboompitten.
  3. Bak voor 4 personen 1 kg mosselen in 2 ruime koekenpannen, zodat de schelpen de ruimte hebben om open te gaan.