Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mierikswortel mosselen – ChefvanderLecq

Ingrediƫnten (2 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 mg mierikswortelpuree
  • 200 ml witte wijn
  • 150 ml room
  • 500 ml volle melk
  • 1 bos bieslook
  • 1 stokbrood
  • zonnebloemolie
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mierikswortel mosselen – ChefvanderLecq

Ingrediƫnten (2 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 mg mierikswortelpuree
  • 200 ml witte wijn
  • 150 ml room
  • 500 ml volle melk
  • 1 bos bieslook
  • 1 stokbrood
  • zonnebloemolie
  1. Snipper de sjalot, snijd de knoflook in plakjes en bak in een scheutje olie met het verkruimelde bouillonblokje en de mierikswortelpuree 3 minuten op hoog vuur.
  2. Blus af met witte wijn, laat 2 minuten doorkoken en voeg de room toe. Meng alles goed.
  3. Roer de melk en mosselen erdoor en breng aan de kook
  4. Kook de mosselen gaar in een minuut of 3 en haal daarna van het vuur af. Snijd de bieslook fijn.
  5. Serveer de mosselen met de saus in een diep bord, top af met een giga lading bieslook en eet op met je stokbrood.