Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselclub met remouladesaus

Ingrediënten (4 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 125 ml droge witte wijn of visbouillon
  • 2 eieren
  • 2 ansjovisfilets (in olie), uitgelekt en fijngesneden
  • 1 zoetzure augurk, fijngesneden
  • 1 sjalotten, fijngesneden
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 2 tl kappertjes, fijngehakt
  • 125 ml mayonaise
  • 12 sneden wit casinobrood
  • 8 blaadjes kropsla
  • 4 plakjes boeren ham
  • 2 tomaten, in plakjes
  • Lunchgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de mosselen met de wijn of bouillon in een ruime pan. Leg de deksel op de pan en breng aan de kook. Kook de mosselen 6-8 min., of tot alle mosselschelpen open staan.
  2. Kook de eieren in 8 min. hard. Meng voor de remouladesaus de ansjovisfilet, de augurk, de sjalot, de peterselie en de kappertjes door de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. Haal de mosselen uit de schelp – gooi mosselen die gesloten blijven weg! Pel de eieren en snijd in plakjes.
  3. Rooster het brood. Beleg 4 sneden brood met 4 blaadjes kropsla, de ham, de helft van de mosselen en een lepel remouladesaus. Dek af met een snee brood en beleg met 4 blaadjes kropsla, de plakjes tomaat en ei, de rest van de mosselen en een lepel remouladesaus. Leg er de laatste 4 sneden brood op en steek de mosselclubs vast met een prikker.

Tip Vervang voor een pittig accent de kropsla door 75 g waterkers.

Borreltip Mosselen en remouladesaus over? Meng ze en bewaar afgedekt 1-2 dagen in de koelkast. Lekker als borrelhapje op een sneetje (geroosterd) stokbrood.