Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen met boschampignons en spinazie

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 grote sjalot, fijngesnipperd
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook, geplet met schil
  • 3 el olijfolie
  • 200-300 g boschampignons (mengeling)
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el boter (20 g)
  • 250 g jonge spinazie
  • peper van de molen
  • ½ glas witte wijn
  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselen met boschampignons en spinazie

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 grote sjalot, fijngesnipperd
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook, geplet met schil
  • 3 el olijfolie
  • 200-300 g boschampignons (mengeling)
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el boter (20 g)
  • 250 g jonge spinazie
  • peper van de molen
  • ½ glas witte wijn
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Zet een wok met olijfolie op een hoog vuur.
  3. Voeg de knoflook en de gesnipperde sjalot toe en fruit aan. Doe de boschampignons erbij en bak even goed aan.
  4. Voeg de uitgelekte mosselen toe, rozemarijn en tijm en kruid met een flinke draai van de pepermolen.
  5. Blus af met witte wijn en voeg boter toe. Voeg na 5 minuten de spinazie toe.
  6. Laat nog een paar minuten pruttelen tot alle mosselen open zijn.
  7. Schud de mosselen op en serveer in een diep bord.