Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen met ceviche dressing door top chef Bradley Deurloo

Ingrediënten (4 personen):
  • Voor het mosselen koken heb je nodig:
  • 1kg mosselen - Halve bol knoflook - 10 takken tijm - 2 takken rozemarijn - 2 citroengras stengels - Zwarte peper - 200 ml witte wijn - 100 ml water - 1 eetlepel gezouten boter
  • Mossel ceviche dressing ingrediënten:
  • Groene kruiden: ( platte peterselie, lavas, dragon, kervel, dille, spinazie, koriander blad, munt)
  • 2 Jalapeno met zaadlijst - Sushi - azijn - Limoen sap - Limoen zest (geraspte schil van limoen) - Gember - Limoenblad
  • Ingrediënten Limoenblad crème:
  • 100 ml eiwit - 100 ml lactose vrije yoghurt - 4 gram zout - 400 ml limoenbladolie
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselen met ceviche dressing door top chef Bradley Deurloo

Ingrediënten (4 personen):
  • Voor het mosselen koken heb je nodig:
  • 1kg mosselen - Halve bol knoflook - 10 takken tijm - 2 takken rozemarijn - 2 citroengras stengels - Zwarte peper - 200 ml witte wijn - 100 ml water - 1 eetlepel gezouten boter
  • Mossel ceviche dressing ingrediënten:
  • Groene kruiden: ( platte peterselie, lavas, dragon, kervel, dille, spinazie, koriander blad, munt)
  • 2 Jalapeno met zaadlijst - Sushi - azijn - Limoen sap - Limoen zest (geraspte schil van limoen) - Gember - Limoenblad
  • Ingrediënten Limoenblad crème:
  • 100 ml eiwit - 100 ml lactose vrije yoghurt - 4 gram zout - 400 ml limoenbladolie

Voor het koken van de mosselen:

Mosselenafspoelen, daarna alle ingrediënten behalve de boter in 1 pan.Breng deze pan aan de kook. Na 1 keer koken het vuur uitzetten, de lepel boter in de pan ende deksel op de pan. Zo kan de boter zich mooi verdelen over de mosselen.Mosselen uit de schelp halen en het vocht zeven.

Ceviche dressing:

Alle groene kruiden behalve de spinazie blancheren en terugkoelen op ijswater.Al het vocht moet hier uit zijn, dus goed uitknijpen. Ondertussen gember grof snijden en ineen pan aanzetten met limoenblad en jalepeno. Afblussen met het mosselkookvocht. Hierinde groenekruiden doen en alles met een staafmixer staven. Alles zeven door een fijne zeef.Op smaak brengen met limoensap, limoen zest en sushi-azijn tot een frisse vinaigrette. Voegook een snufje zout toe tot de gewenste smaak.

Limoenblad creme:

Eiwit, zout en yoghurt samen staven en dit op monteren met limoenblad olie.Voor het opmaken van het bord leg je de mosselen speels in een bord, Hierover schenk je deceviche dressing en verdeel je watdottencrèmeover de mosselen. Garneer het gerechteventueelaf met kruiden uit de tuin zoals:Bronze venkel, verveine, oostIndischekers, zuring, oesterblad, goudsbloemen