Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen met prei, peer en dragon

Ingrediënten (4 personen):
  • 4 kg Zeeuwse mosselen
  • 2 glazen droge witte wijn
  • 2 uien
  • 1 takje selder
  • 4 preien
  • 2 peren
  • 6 takjes dragon
  • enkele druppels dragonazijn
  • gemalen peper
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Spoel de Zeeuwse mosselen onder koud stromend water en verwijder kapotte schelpen. Geef mosselen die open staan een
    ferme tik op het aanrecht en wacht even tot ze zich sluiten. Gebruik de mossel niet als deze zich niet sluit.
  2. Snij de ui, selder en prei fijn. Snij de peren – zonder te schillen – in mooie kleine blokjes.
  3. Doe de groenten en de peer als eerste in de mosselpot, daarna de mosselen.
  4. Kruid met peper en bevochtig met een droge witte wijn. Stoom de mosselen onder deksel, zo kort mogelijk.
  5. Als de mosselschelpen allemaal openstaan, doe je er de fijngesneden dragon bij.
  6. Verfris het geheel met enkele druppels dragonazijn. Schud even op en serveer.