Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen met spek, pompoen, koriander en bier

Ingrediënten (4 personen):
  • 4 kg Zeeuwse mosselen
  • 5 dl bier van hoge gisting (bv. Omer, Duvel, Delvaux, …)
  • 100 g gerookt spek
  • 2 uien
  • 200 g boschampignons
  • 1 klontje gezouten boter (20 g)
  • 200 g butternutpompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el peterselie
  • 4 el koriander
  • 4 stengels lente-ui
  • enkele takjes tijm
  • ¼ citroen
  • gemalen peper
  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 25 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselen met spek, pompoen, koriander en bier

Ingrediënten (4 personen):
  • 4 kg Zeeuwse mosselen
  • 5 dl bier van hoge gisting (bv. Omer, Duvel, Delvaux, …)
  • 100 g gerookt spek
  • 2 uien
  • 200 g boschampignons
  • 1 klontje gezouten boter (20 g)
  • 200 g butternutpompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el peterselie
  • 4 el koriander
  • 4 stengels lente-ui
  • enkele takjes tijm
  • ¼ citroen
  • gemalen peper
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Snij de ui fijn en de butternutpompoen in mooie kleine blokjes.
  3. Reinig de boschampignons met een fijne borstel.
  4. Bak het spek met een klontje gezouten boter aan in de wok en doe er even later de ui, de look, de tijm, de champignons en de pompoen bij.
  5. Doe de mosselen in de wok.
  6. Kruid met gemalen peper en bevochtig met het bier.
  7. Stoom kort onder deksel. Snij ondertussen de peterselie, de koriander en de lente-ui fijn en voeg deze kruiden net voor het einde bij de mosselen, samen met enkele druppels citroensap.
  8. Schud even op en serveer met een goed glas bier.