Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen met spitskool, veenbessen, mosterd, appel en zeekraal

Ingrediënten (4 personen):
  • 3 kg Zeeuwse mosselen
  • 4 dl cider
  • 1 ui
  • ¼ spitskool of witte kool
  • 80 g gedroogde veenbessen
  • 1 koffielepel zachte mosterd
  • 2 el ingekookte room
  • 2 appelen
  • ¼ citroen
  • 50 g zeekraal
  • aluminiumfolie of papillotten/braadzakken
  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 25 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselen met spitskool, veenbessen, mosterd, appel en zeekraal

Ingrediënten (4 personen):
  • 3 kg Zeeuwse mosselen
  • 4 dl cider
  • 1 ui
  • ¼ spitskool of witte kool
  • 80 g gedroogde veenbessen
  • 1 koffielepel zachte mosterd
  • 2 el ingekookte room
  • 2 appelen
  • ¼ citroen
  • 50 g zeekraal
  • aluminiumfolie of papillotten/braadzakken
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Snij de ui en de spitskool fijn. Snij de appelen – zonder te schillen – in mooie kleine blokjes.
  3. Vul de papillot: mosselen, ui, spitskool, gedroogde veenbessen, appel en zeekraal.
  4. Bevochtig met de ingekookte room, zachte mosterd, cider en enkele druppels citroensap.
  5. Kruid af met gemalen peper.
  6. Vouw vervolgens de papillotten dicht en leg ze gedurende 6 à 8 minuten op een warme barbecue van 220°C.
  7. Je kan de papillotten ook klaarmaken in de oven. Verwarm de oven voor op 220°C en zet de papillotten er een vijftiental minuten in.
  8. Als de mosselen openstaan, zijn ze klaar. Serveer op een bord, met een lekkere cider erbij!