Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen met witbier

Ingrediƫnten (4 personen):
  • 4 kg mosselen
  • 2 venkelknollen
  • 50 g roomboter
  • 2 preien, in ringen
  • 1 flesje witbier (300 ml), bijv. Wieckse Witte
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselen met witbier

Ingrediƫnten (4 personen):
  • 4 kg mosselen
  • 2 venkelknollen
  • 50 g roomboter
  • 2 preien, in ringen
  • 1 flesje witbier (300 ml), bijv. Wieckse Witte
  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een tik niet sluiten weg. Snijd de venkel in reepjes, houd het venkelgroen apart.
  2. Smelt in een ruime hoge pan de boter. Bak de prei en de venkel 2 min. Schenk het bier in de pan. Leg de mosselen op de groenten en maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
  3. Serveer de mosselen in het kookvocht en strooi er de apart gehouden topjes venkelgroen over.Tip Lekker met dikke frieten en mayonaise.