Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen Tomorrowland door mosselambassadeur Piet Devriendt

Ingrediƫnten (4 personen):
  • Tomorrowland-saus:
  • 2 sjalotten
  • Klontje boter
  • 1 limoen
  • 400 ml witte wijn
  • 3 stengels citroengras
  • 2 steranijs
  • 400 ml visfumet
  • 400 ml room
  • Zout en peper
  • Afwerking:
  • 2 lente-uien
  • 100 ml water
  • 10 ijsblokjes
  • Mosselen:
  • 4 kg mosselen
  • 1 bos (Mechelse holpijp) selderij
  • 2 grote uien
  • Scheutje water of witte wijn
  • 4 el knoflookboter
  • 4 tl witte gemalen peper
  • Belgie, Mosselen tomorrowland, piet devriendt
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Belgie, Mosselen tomorrowland, piet devriendt, Belgie, Mosselen tomorrowland, piet devriendt
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselen Tomorrowland door mosselambassadeur Piet Devriendt

Ingrediƫnten (4 personen):
  • Tomorrowland-saus:
  • 2 sjalotten
  • Klontje boter
  • 1 limoen
  • 400 ml witte wijn
  • 3 stengels citroengras
  • 2 steranijs
  • 400 ml visfumet
  • 400 ml room
  • Zout en peper
  • Afwerking:
  • 2 lente-uien
  • 100 ml water
  • 10 ijsblokjes
  • Mosselen:
  • 4 kg mosselen
  • 1 bos (Mechelse holpijp) selderij
  • 2 grote uien
  • Scheutje water of witte wijn
  • 4 el knoflookboter
  • 4 tl witte gemalen peper

Tomorrowland-saus Pel en snijd de sjalotten fijn, stoof ze aan in wat boter tot ze glazig worden. Blus met het sap van de limoen en de witte wijn. Snijd het citroengras in grove stukken en voeg toe aan de witte wijn samen met de steranijs. Laat even inkoken en voeg de visfumet en de room toe. Kook in tot twee derde. Zeef de saus (liefst door een puntzeef) en smaak af met zout en peper.

Afwerking Snijd het groen van de lente-uien in zo fijn mogelijke slierten, laat weken in een kom met water en ijs. Door de koude zullen de slierten opkrullen. Snijd het wit van de lente-ui in fijne rondjes.

Mosselen Spoel de mosselen, snijd de selderij en uien fijn in gelijke delen. Verdeel de mosselen en groenten over 4 mosselpotten. Voeg een scheutje water (of wijn), 1 eetlepel knoflookboter en 1 theelepel peper toe aan elke pot.Kook de mosselen op een hoog vuur, onder een deksel. Na circa 3 minuten de mosselen eens opschudden, zodat de mosselen en de groenten goed gemengd zijn. Laat nog 3 minuten verder koken op een hoog vuur. Zodra alle schelpen opengaan, laat je de mosselen nog 1 minuut op het vuur staan. Schud op voor het serveren.

Afwerking Giet de warme saus over de vers gekookte mosselen, gebruik de lente-uislierten als afwerking.