Mosselen uit de oven
Ingrediënten (4 personen):- 2 kg mosselen
- 125 ml droge witte wijn
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 venkel, in reepjes
- 200 g kerstomaatjes
- 3-4 takjes rozemarijn
- - ovenschaal (inhoud 2-2,5 l), aluminiumfolie
Mosselen uit de oven
Ingrediënten (4 personen):- 2 kg mosselen
- 125 ml droge witte wijn
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 venkel, in reepjes
- 200 g kerstomaatjes
- 3-4 takjes rozemarijn
- - ovenschaal (inhoud 2-2,5 l), aluminiumfolie
Stap voor stap voorbereiden:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Leg de mosselen in de ovenschaal. Schenk er de wijn bij.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook. Schep de venkelreepjes erdoor en bak ze in 4 min. knapperig gaar. Schep er de tomaatjes en de rozemarijn door en bak nog 1 min. Schep de groenten op de mosselen.
- Dek de schaal losjes – de mosselschelpen hebben ruimte nodig om te openen – af met aluminiumfolie.
- Stoom de mosselen in de voorverwarmde oven in 15-20 min. gaar, tot alle schelpen open staan. Zet de schaal op tafel en serveer er royaal brood, dipsausjes en een salade bij.
Tip Bak voor extra hartige mosselen met de venkelreepjes 125 g gerookte spekreepjes mee.