Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselpaella

Ingrediënten (4 personen):
  • 1 kilo mosselen
  • 2 visbouillontabletten
  • 2 buisjes saffraan (à 0,05 gram)
  • 3 el olijfolie
  • 2 tomaten, zonder zaadjes en in blokjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 250 gram paella- of risottorijst
  • 150 gram snijbonen, sperziebonen en/of doperwten (diepvries)
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt
  • 1 citroen, in partjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Los de bouillontabletten op in 1 liter heet water en voeg 1 buisje saffraan toe.
  2. Controleer de mosselen.
  3. Verhit in een paellapan of grote koekenpan de olijfolie.
  4. Bak de tomaat met de paprika en de knoflook 3 minuten.
    Tip Bak reepjes kipfilet of ham­lappen met de tomaat mee.
  5. Schep er de rijst, de groenten en 1 buisje saffraan door.
  6. Schenk de helft van de saffraanbouillon erbij. Laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen. Schenk zoveel bouillon erbij tot de rijst helemaal onder staat.
  7. Leg de mosselen in de bouillon. Bestrooi royaal met zout en peper.
  8. Kook de rijst met de mosselen in nog ± 10 minuten gaar of tot alle schelpen openstaan.
  9. Roer niet tijdens het koken; de rijst mag aan de pan plakken. De krokante rijstkorst wordt socarrat genoemd, Spanjaarden zijn er gek op.
  10. Neem de paellapan van het vuur. Bestrooi de paella met de peterselie en leg de citroen erop.
    Tip Lekker met stokbrood en tomaten-uisalade.