Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselpan met crème fraîche, gerookte zalm en dille door Luukskitchen

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg verse mosselen
  • 100 gr gerookte Sockeye zalm
  • 120 ml haver creme fraiche
  • 15 gr dille
  • Snuf chilivlokken
  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselpan met crème fraîche, gerookte zalm en dille door Luukskitchen

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg verse mosselen
  • 100 gr gerookte Sockeye zalm
  • 120 ml haver creme fraiche
  • 15 gr dille
  • Snuf chilivlokken
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de kapotte schelpen of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Kook in een wok gaar (totdat alle mosselen open zijn). Laat 5 min afkoelen en schep de crème fraîche erdoor.
  3. Snijd de zalm in reepjes en hak de dille grof. Verdeel de zalm over de mosselen, garneer met de dille en breng op smaak met de chilivlokken.
  4. Serveer met vers brood, een knoflooksaus, kruidenboter en verse frites.

Variaties en meer:

  • In plaats van zalm kun je ook kiezen voor Hollandse garnalen. Gebruik ook dan 100 gram.
  • Geen fan van dille? Gebruik dan verse dragon of kervel.
  • Dit recept is lactosevrij door gebruik te maken van crème fraîche op basis van haver. Je kunt ook kiezen voor de normale crème fraîche.

Dit recept is gemaakt door Luuk’s Kitchen. Lees de blog geschreven bij dit recept hier.