Stap voor stap voorbereiden:
- Halveer de venkel (bewaar het loof), snijd in dunne ringen en bak 3 min op middelhoog vuur in roomboter in een hoge pan. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook grof. Voeg toe aan de gebakken venkel en bak nog 2 min mee. Snijd de rode peper in dunne ringen.
- Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder de kapotte schelpen of open schelpen die na een tik niet sluiten.
- Voeg de mosselen toe aan de gefruite venkel/ui/knoflook evenals de wijn en breng aan de kook. Laat stomen met deksel op de pan totdat de schelpen openstaan.
- Serveer de Hollandse garnalen erover samen met de rode peper en verdeel het venkelloof erover.
Variaties en meer:
- Laat de rode peper gerust achterwege als je niet van pittig houdt. Gebruik bijvoorbeeld zwarte peper.
- Venkel zorgt voor een lichte anijssmaak.
- In plaats van rode ui kun je ook een witte ui gebruiken.
Dit recept is gemaakt door LuuksKitchen.