Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselpan met Hollandse garnalen, venkel en witte wijn door Luukskitchen

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 glas witte wijn
  • 2 el ongezouten roomboter
  • 1 venkel
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 1 rode peper
  • Hoofdgerecht, Lunchgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Lunchgerecht, Hoofdgerecht, Lunchgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselpan met Hollandse garnalen, venkel en witte wijn door Luukskitchen

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 glas witte wijn
  • 2 el ongezouten roomboter
  • 1 venkel
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 1 rode peper
  1. Halveer de venkel (bewaar het loof), snijd in dunne ringen en bak 3 min op middelhoog vuur in roomboter in een hoge pan. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook grof. Voeg toe aan de gebakken venkel en bak nog 2 min mee. Snijd de rode peper in dunne ringen.
  2. Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder de kapotte schelpen of open schelpen die na een tik niet sluiten.
  3. Voeg de mosselen toe aan de gefruite venkel/ui/knoflook evenals de wijn en breng aan de kook. Laat stomen met deksel op de pan totdat de schelpen openstaan.
  4. Serveer de Hollandse garnalen erover samen met de rode peper en verdeel het venkelloof erover.

Variaties en meer:

  • Laat de rode peper gerust achterwege als je niet van pittig houdt. Gebruik bijvoorbeeld zwarte peper.
  • Venkel zorgt voor een lichte anijssmaak.
  • In plaats van rode ui kun je ook een witte ui gebruiken.

Dit recept is gemaakt door LuuksKitchen.