Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselpizza met rucola

Ingrediënten (4 personen):
  • ½ prei, in ringen
  • 60 ml witte wijn
  • 500 g mosselen
  • 1 pizzakit (pizzadeeg met tomatensaus, 470 g, koelvers)
  • ½ gele paprika, zonder zaadlijsten in ringen
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes
  • 2 tl oregano
  • 40 g rucola
  • extra vierge olijfolie
  • Borrelhapje, Lunchgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Controleer de mosselen. Verdeel de prei over de bodem van een pan.
  2. Schenk de wijn erbij. Leg de mosselen op de prei. Breng de mosselen in een gesloten pan aan de kook en kook ze 6-8 min., of tot alle schelpen openstaan.
  3. Giet ze af, neem ze uit de schelp en zet apart.
  4. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol het deeg af. Bestrijk het met de tomatensaus (pizzakit). Beleg het deeg met de paprika en mozzarella.
  5. Bestrooi het met de oregano en peper naar smaak. Bak de pizza ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Haal de pizza eruit, leg de mosselen erover en bak in 5-7 min. goudbruin en gaar. Neem de pizza uit de oven.
  7. Bestrooi de mosselpizza met de rucola en schenk er een straaltje olijfolie over.
  8. Snijd de pizza in kleine stukjes en serveer de pizza als antipasta.