Mosselpizza met shiitake, courgette en rode ui door Luukskitchen
Ingrediƫnten (2 personen):- 2 kg verse, Zeeuwse mosselen
- 2 verse pizzabodems van bloemkool
- 140 gr tomatenpuree
- 150 gr geraspte kaas
- 100 gr shiitake
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
Mosselpizza met shiitake, courgette en rode ui door Luukskitchen
Ingrediƫnten (2 personen):- 2 kg verse, Zeeuwse mosselen
- 2 verse pizzabodems van bloemkool
- 140 gr tomatenpuree
- 150 gr geraspte kaas
- 100 gr shiitake
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
Stap voor stap voorbereiden:
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de kapotte schelpen of schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- Kook in een wok gaar (totdat alle mosselen open zijn). Laat 5 min afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de shiitake in plakken, hak de ui en knoflook grof. Gebruik een kaasschaaf en maak plakjes van de courgette.
- Beleg de pizza met tomatenpuree, kaas, knoflook, ui, shiitake, courgette en mosselen. Bak in 12 min krokant en gaar.
Variaties en meer:
- De overige mosselen kun je er lekker bij eten.
- Ook lekker met verse basilicum op de pizza.
- Varieer met de groenten: denk ook aan paprika, venkel of bosui.
Dit recept is gemaakt door Luuk’s kitchen. Lees de blog bij het recept hier.