Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselpizza met shiitake, courgette en rode ui door Luukskitchen

Ingrediƫnten (2 personen):
  • 2 kg verse, Zeeuwse mosselen
  • 2 verse pizzabodems van bloemkool
  • 140 gr tomatenpuree
  • 150 gr geraspte kaas
  • 100 gr shiitake
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselpizza met shiitake, courgette en rode ui door Luukskitchen

Ingrediƫnten (2 personen):
  • 2 kg verse, Zeeuwse mosselen
  • 2 verse pizzabodems van bloemkool
  • 140 gr tomatenpuree
  • 150 gr geraspte kaas
  • 100 gr shiitake
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de kapotte schelpen of schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Kook in een wok gaar (totdat alle mosselen open zijn). Laat 5 min afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de shiitake in plakken, hak de ui en knoflook grof. Gebruik een kaasschaaf en maak plakjes van de courgette.
  4. Beleg de pizza met tomatenpuree, kaas, knoflook, ui, shiitake, courgette en mosselen. Bak in 12 min krokant en gaar.

Variaties en meer:

  • De overige mosselen kun je er lekker bij eten.
  • Ook lekker met verse basilicum op de pizza.
  • Varieer met de groenten: denk ook aan paprika, venkel of bosui.

Dit recept is gemaakt door Luuk’s kitchen. Lees de blog bij het recept hier.