Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosseltoast met kruidenmayonaise

Ingrediënten (4 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 150 ml witte wijn
  • 1 bosje bladselderij
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 el dragonazijn
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 2 el verse kruiden, bijv. peterselie, kervel en dragon, fijngehakt
  • 8 sneden wit casinobrood
  • 1 bosje platte peterselie, grof gehakt
  • - staafmixer
  • Lunchgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelp.
  2. Doe het ei met de mosterd en de dragonazijn in een maatbeker. Schenk er de zonnebloemolie op. Zet de staafmixer in de maatbeker en trek langzaam omhoog, tot een gladde, lobbige mayonaise ontstaat. Roer de kruiden en zout en peper naar smaak erdoor.
  3. Rooster het brood in de broodrooster. Leg de toast op 4 borden. Verdeel de peterselie en de mosselen over het brood. Schep er royaal de kruidenmayonaise over.

    Tip Kruidenmayonaise smaakt ook goed bij een mosselpan en als borreldip voor een prikker met gekookte mosselen.