Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Oosterse wokmosselen

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 2 el wokolie
  • 1 zak champignon roerbakmix (400 g, koelvers)
  • 3 el sojasaus
  • 2 el rijstwijn (of droge sherry)
  • Chilipeper uit de molen
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 1 limoen, in partjes
  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Oosterse wokmosselen

Ingrediënten (2 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 2 el wokolie
  • 1 zak champignon roerbakmix (400 g, koelvers)
  • 3 el sojasaus
  • 2 el rijstwijn (of droge sherry)
  • Chilipeper uit de molen
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 1 limoen, in partjes
  1. Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Verhit een ruime wok. Voeg de olie toe. Roerbak de groenten 2 min. Voeg de mosselen toe en bak ze al omscheppend 5 min., of tot alle schelpen open staan.
  3. Breng de mosselen op smaak met de sojasaus, de rijstwijn en versgemalen chilipeper naar smaak. Bestrooi met de bosui en serveer met de partjes limoen. Lekker met geurige rijst, eier-mie of mihoen.

    Tip Vervang de sojasaus en rijstwijn ook eens door woksaus, bijv. zoetzuur of teriyaki.