Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Pastasalade met mosselen

Ingrediƫnten (4 personen):
  • 200 gram rigatoni of penne
  • 1 kilo mosselen
  • 1 prei, in ringen
  • 125 ml droge witte wijn
  • peper
  • 200 g peultjes
  • 1 komkommer, gehalveerd in de lengte
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • 5 el citroenmayonaise (of mayonaise met geraspte citroenschil)
  • 1 bosje peterselie, grof gehakt, of bakje tuinkers
  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Controleer de mosselen. Verdeel de prei over de bodem van een ruime pan. Schenk er de wijn bij. Leg de mosselen op de prei en bestrooi royaal met peper.
  2. Breng de mosselen in een gesloten pan aan de kook en kook ze 6-8 minuten of tot alle schelpen openstaan. Kook intussen de peultjes in water met zout in 4-5 minuten beetgaar.
  3. Schraap met een theelepel de zaadlijsten uit de komkommer. Snijd de komkommer in halve maantjes. Giet de pasta af en spoel onder stromend water koud. Giet ook de peultjes af en spoel koud af. Haal de mosselen uit de schelp (bewaar het mosselkookvocht). Meng de pasta, de peultjes, de komkommer, de ui, de kerstomaatjes en de mosselen. Meng de mayonaise met 2-3 el van het bewaarde mosselvocht tot een lobbige dressing. Meng de dressing door de pastasalade. Schep de peterselie of tuinkers erdoor en breng de pastasalade op smaak met zout en peper.
  4. Stop de pastasalade met een ciabattabrood en fles witte wijn in een koeltas voor een spontane strand- of avondpicknick!