Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Pasta met Zeeuwse mosselen en jonge spinazie

Ingrediƫnten (4 personen):
  • 4 kg Zeeuwse mosselen
  • 1,5 kg verse bladspinazie
  • 1 bol knoflook
  • 400 g spaghetti
  • 600 g eekhoorntjesbrood
  • 2 rode uien
  • 100 g gerookt buikspek
  • 50 g boerenboter
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 100 g Parmezaanse kaas, geschaafd
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Pasta met Zeeuwse mosselen en jonge spinazie

Ingrediƫnten (4 personen):
  • 4 kg Zeeuwse mosselen
  • 1,5 kg verse bladspinazie
  • 1 bol knoflook
  • 400 g spaghetti
  • 600 g eekhoorntjesbrood
  • 2 rode uien
  • 100 g gerookt buikspek
  • 50 g boerenboter
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 100 g Parmezaanse kaas, geschaafd
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Leg de knoflook in de gloeiende houtskool of op de barbecuerooster en laat zacht worden. Kook de spaghetti beetgaar (al dente). Maak het eekhoorntjesbrood schoon. Pel en snipper de uien. Snijd het spek in blokjes. Zet een wok op het vuur en smelt er de boter in.
  3. Roerbak de uien en het spek. Doe er de paddenstoelen en de mosselen bij, en bak ze ongeveer 4 minuten tot ze open zijn.
  4. Voeg er de gekookte spaghetti aan toe en roer om. Doe de gewassen spinazie erbij. Snipper de peterselie fijn en strooi hem over de spaghetti. Werk af met Parmezaanse kaas.