Pikante ovenpasta met mosselen
Ingrediënten (4 personen):- 400 g penne
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, zonder zaadlijsten in reepjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 500 g gezeefde tomaten
- 300 g mosselvlees
- 75 g zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 bol mozzarella (125 g), in plakjes
- handvol basilicumblaadjes
- - ingevette ovenschaal (inhoud 1,5 l)
Pikante ovenpasta met mosselen
Ingrediënten (4 personen):- 400 g penne
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, zonder zaadlijsten in reepjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 500 g gezeefde tomaten
- 300 g mosselvlees
- 75 g zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 bol mozzarella (125 g), in plakjes
- handvol basilicumblaadjes
- - ingevette ovenschaal (inhoud 1,5 l)
Stap voor stap voorbereiden:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en de rode peper. Bak de paprika 3 min. mee. Schenk de gezeefde tomaten in de pan. Verwarm de tomatensaus 5 min. op laag vuur.
- Schep het mosselvlees, de olijven en de kappertjes door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de pasta af en schep door de tomatensaus. Schep de pasta in de ovenschaal. Leg er de plakjes mozzarella op en bestrooi met peper naar smaak.
- Bak de pastaschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin. Bestrooi met de basilicumblaadjes.Tip Vervang voor een extra pittige pastaschotel de mozzarella door gorgonzola.