Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Red Devils

Ingrediënten (4 personen):
  • 1 kg verse mosselen
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 gele courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 g kerstomaatjes
  • 100 g kleine zwarte olijven
  • Bolletjeslepel (Ø 1 cm)
  • Lunchgerecht (4 personen) of als hapje 8 personen
  • 25 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Lunchgerecht (4 personen) of als hapje 8 personen, Lunchgerecht (4 personen) of als hapje 8 personen
  • 25 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Red Devils

Ingrediënten (4 personen):
  • 1 kg verse mosselen
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 gele courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 g kerstomaatjes
  • 100 g kleine zwarte olijven
  • Bolletjeslepel (Ø 1 cm)
  1. Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en hak de rode peper fijn. Steek met de bolletjeslepel mooie bolletjes uit de courgette.
  2. Spoel intussen de mosselen één voor één onder koud stromend water en verwijder mosselen waarvan de schelp gebroken is.
  3. Schenk een klein bodempje water in een pan en verhit de pan. Leg de mosselen in de pan. Verdeel de gesnipperde ui, paprikablokjes en rode peper ertussen. Kook de mosselen met het deksel op de pan op hoog vuur 6-8 minuten tot de mosselen allemaal open staan.
  4. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en schep de tomaatjes en olijven erdoor. Smoor zachtjes met het deksel op de pan tot de velletjes van de tomaatjes openbarsten. Verdeel de courgettebolletjes ertussen en warm nog even mee.
  5. Laat de mosselen in een vergiet uitlekken. Schep de mosselen met paprika en ui in mooie kommen en verdeel de tomaatjes met olijven en courgettebolletjes ertussen.