Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Saffraan risotto met mosselen door Food from ClaudNine

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • 1 buisje saffraan
  • 250 gram arborio rijst
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon, heet
  • 500 gram mosselen, schoongemaakt
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 el creme fraiche
  • Handje verse peterselie, fijngehakt
  • Peper en zout
  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Saffraan risotto met mosselen door Food from ClaudNine

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • 1 buisje saffraan
  • 250 gram arborio rijst
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon, heet
  • 500 gram mosselen, schoongemaakt
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 el creme fraiche
  • Handje verse peterselie, fijngehakt
  • Peper en zout
  1. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui, saffraan en risotto kort aan totdat de rijstkorrel glazig is. Blus af met de witte wijn en voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe. Roer regelmatig door en voeg het volgende beetje bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen totdat de rijstkorrel gaar is.
  2. Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of die na een tik niet sluiten.
  3. Verhit, wanneer de risotto bijna klaar is, de overige eetlepel zonnebloemolie in een hoge pan en voeg hier de mosselen en een klein scheutje water aan toe. Leg de deksel op de pan en laat de mosselen gaar stomen, ongeveer 3 à 5 minuten.
  4. Intussen gaan we verder met de risotto. Voeg hier de parmezaanse kaas en creme fraiche aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.
  5. Verdeel de mosselen over de risotto en garneer met verse peterselie.

Dit recept is gemaakt door Food from ClaudNine. Lees de hele blog bij dit recept hier.