Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Spaanse mosselen

Ingrediënten (4 personen):
  • 2 buisjes saffraan (à 0,05 g)
  • 4 kg mosselen
  • 5 el olijfolie
  • 150 g chorizo, in blokjes
  • 3 uien, in ringen
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 pot zwarte olijven zonder pit (115 g), uitgelekt
  • 1 bosje bladselderij, grof gesneden
  • 1 el amandelschaafsel
  • 500 g tomaten, in plakjes
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 stokbrood
  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Week de saffraandraadjes in 50 ml heet water. Controleer de mosselen.
  2. Verhit in een ruime hoge pan 2 el olijfolie.
  3. Bak de chorizo ± 3 min. Voeg 2 uien en de knoflook toe en bak nog 2 min.
  4. Schep de saffraan met het weekvocht, de tomatenblokjes, de olijven en de bladselderij erdoor. Leg de mosselen in de pan.
  5. Breng de mosselen in een gesloten pan aan de kook en kook ze 6-8 min. of tot alle schelpen openstaan.
  6. Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord. Verdeel de tomaat met de laatste ui over een schaal.
  7. Besprenkel met de wijnazijn en de laatste olijfolie. Strooi er de amandelen en zout en peper naar smaak over.
  8. Serveer de mosselen met de tomatensaus.