Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Stevige vissoep met brood

Ingrediënten (4 personen):
  • 500 g mosselen
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in reepjes
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 150 ml rode wijn
  • 250 ml visbouillon (van tablet)
  • 500 g witvisfilet (bijv. schelvis of meerval), in stukken
  • 3 takjes rozemarijn
  • extra vierge olijfolie
  • 1 ongesneden knapperig brood (± 400 g)
  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  1. Controleer de mosselen). Verhit in een (soep)pan de olie. Fruit de ui met de knoflook en peper 1 min.
  2. Schenk de wijn en bouillon in de pan en verwarm 1 min. Voeg de tomaat toe. Druk de tomaten met een spatel stuk. Kook 5 min. zachtjes.
  3. Verdeel de vis en mosselen over de tomatensaus. Leg de takjes rozemarijn ertussen en bestrooi royaal met peper.
  4. Kook de soep met het deksel op de pan 8 min. of tot alle schelpen openstaan.
  5. Verdeel de soep over 4 kommen! Sprenkel er wat extra vierge olijfolie over en serveer met het brood.

    Tip Vervang de helft van de vis door grote, rauwe garnalen (vers of ontdooid uit diepvries)