Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Thaise mosselcurry door Myfoodblog

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 pakje groene currypasta
  • 240 ml kokosmelk
  • 2 preien
  • 3 trostomaten
  • 1 el roomboter
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • Optioneel: verse koriander
  • Voor erbij: biologische pandan- of basmati rijst
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Thaise mosselcurry door Myfoodblog

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 pakje groene currypasta
  • 240 ml kokosmelk
  • 2 preien
  • 3 trostomaten
  • 1 el roomboter
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • Optioneel: verse koriander
  • Voor erbij: biologische pandan- of basmati rijst
  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water. Check of er gebroken schelpen tussen zitten. Deze gooi je weg.
  3. De mosselen die dicht en heel zijn, kun je gebruiken. Is de mossel nog open? Tik dan tegen het aanrechtblad aan. Gaat ‘ie dicht? Dan kun je hem ook gebruiken. Blijft de mossel open staan? Dan gooi je hem weg.
  4. Maak de preien goed schoon en snijd ze in dunne ringen. Snijd de tomaten in blokjes en zet apart.
  5. Zet de pan op middelhoog vuur en doe de boter erin. Fruit de prei enkele minuten. Voeg dan de currypasta en de kokosmelk toe. Roer enkele minuten door en doe de mosselen er dan bij. Doe de deksel op de pan.
  6. Laat de mosselen circa 5 minuten met de deksel op de pan garen. Til de deksel op om te checken of de mosselen allemaal geopend zijn. Is dit nog niet het geval? Laat ze dan nog enkele minuten garen. De schelpen die nu nog niet open zijn, gooi je weg.
  7. Serveer met rijst en tomatenblokjes of met brood of naan. Garneer naar keuze met schijfjes limoen, rode peperreepjes en verse koriander.

Dit recept is gemaakt door Myfoodblog. Lees de blog bij het recept hier.