Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Thaise mosselwok

Ingrediƫnten (2 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 2 el olie
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 el Thaise rode currypasta (pot)
  • 1/2 struik paksoi, in repen
  • 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
  • 1/2 bosje koriander, grof gesneden
  • 1 limoen, in partjes
  • peper
  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Thaise mosselwok

Ingrediƫnten (2 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 2 el olie
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 el Thaise rode currypasta (pot)
  • 1/2 struik paksoi, in repen
  • 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
  • 1/2 bosje koriander, grof gesneden
  • 1 limoen, in partjes
  • peper
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Verhit in een ruime hoge pan de olie. Fruit de ui. Schep er currypasta en de paksoi door. Schenk er de kokosmelk over. Leg de mosselen op de paksoi en maal er royaal peper over.
  3. Kook de mosselen 5 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
  4. Serveer de mosselen, naar wens bestrooid met de koriander, in het kookvocht. Leg de partjes limoen apart erbij.
  5. Serveertip: Lekker met pandanrijst.